Change DB from H2 (default) to MySQL


#1

Hi all,
I’m trying to configure CentOS with NGINX to use MySQL database instead of H2 Db.

I have installed MySQL and tested, I’ve create the Database razuna following the guide:

After this I go on Razuna/admin trying to set Custom Installation and select mysql.
All works good and if i try to check connection on database razuna says:

We could successfully connect to your database. Please continue.

P.S: I don’t know what insert on Database Schema, any tips?

After that I check all application paths (all ok ) and set System Administration Account and try to finalize Setup

It remains on loading…

I attach the error on /opt/razuna/tomcat/webapps/razuna/WEB-INF/bluedragon/work/temp/rtelog

!
!

Many Thanks
Fabio


#2

UPDATE: It’s seems to be a SQL Query error:

CREATE TABLE mysql.raz1_cart ( CART_ID VARCHAR(200), USER_ID VARCHAR(100), CART_QUANTITY INT, CART_PRODUCT_ID VARCHAR(100), CART_CREATE_DATE DATE, CART_CREATE_TIME TIMESTAMP NULL, CART_CHANGE_DATE DATE, CART_CHANGE_TIME TIMESTAMP NULL, CART_FILE_TYPE VARCHAR(5), cart_order_email varchar(150), cart_order_message varchar(2000), cart_order_done varchar(1), cart_order_date TIMESTAMP NULL, cart_order_user_r VARCHAR(100), cart_order_artofimage LONGTEXT, cart_order_artofvideo LONGTEXT, cart_order_artofaudio LONGTEXT, cart_order_artoffile LONGTEXT, HOST_ID INT, KEY raz1_cart_id (CART_ID), KEY raz1_cart_user (USER_ID), KEY raz1_cart_done (cart_order_done), KEY raz1_cart_user_r (cart_order_user_r), UNIQUE KEY idx_raz1_cart_CART_PRODUCT_ID_HOST_ID (CART_ID, CART_PRODUCT_ID, HOST_ID), ) ENGINE=InnoDB CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci ROW_FORMAT=DYNAMIC;

If i try a formatter online

!

Can I launch the query via sqlcli?

Thanks


#3

You can see the error of the additional “,” before the “engine” part. This has already been reported on this forum.


#4

Thank you Nitai for your answer, I’m still trying to find the previous report on this error

I have find this :

I have tried to remove ; and to manually input the query using mysqlcli and it accept it but if i go to /razuna/admin it still ask me which db configuration i have and the configuration doesn’t end correctly.

Some tips on it?

Thanks
Fabio


#5

Reset the application and re-run the first time wizard. Not much else we can do on this without a support subscription.